Проф. мр Дражан КОСОРИЋ – лауреат прве награде на такмичењу композитора „Кројцерова соната“ у Москви

Декан Музичке академије УИС, проф. мр Дражан Косорић, добитник је прве награде у номинацији Програмска камерна композиција на такмичењу композитора „Кројцерова соната“ у Москви.
Церемонија додјеле награда и гала-концерт лауреата такмичења, на коме је премијерно изведена Косорићева награђена композиција Вижу, снова небо тмится за гудачки квинтет, одржани су 4. децембра 2018. године у Дому композитора у Москви. Дјело је извео познати московски ансамбл за савремену музику „Студия новой музыки“.
Ово такмичење, завршна је етапа Сверуског музичког фестивала „Лав Толстој очима музичара“ , пројекта, који је реализован из Гранта предсједника Русије за подршку пројеката од општег националног значаја у области умјетности.
Жири такмичења био је састављен од еминентних композитора, диригената, музиколога, извођача, професора катедри за композицију конзерваторијума у Москви и Санкт-Петербургу и Више школе за музику „Катарина Гурска“ у  Мадриду. На челу жирија, као почасни предсједник, био је славни руски композитор Родион Шчедрин.