УСПЈЕСИ СТУДЕНАТА ХАРМОНИКЕ ПРОФ. ДАНИЈЕЛЕ РАКИЋ НА МЕЂУНАРОДНИМ ТАКМИЧЕЊИМА

На међународним такмичењима хармонике у Србији и Босни и Херцеговини, која су одржана у марту и априлу 2019. године, студент хармонике на мастер студију, Михајло Живојиновић,  класа Данијела Ракић, МА, ванр. проф., остварио је запажене резултате:
-Међунардно такмичење хармоникаша у Лозници – прва награда (93 б.)
Акордеон фест (Књажевац) – ЛАУРЕАТ студентске категорије (98.4 б.)
-Дани хармонике Угљевик – прва награда (92 б.)
Мехфест (Београд) – прва награда (96.88 б.).
Наступе нашег студента на овим такмичењима оцјењивао је жири из: Србије, Русије, Црне Горе, Македоније, Вијетнама, Бјелорусије, Кине, Шведске, Босне и Херцеговине, Италије и Њемачке, а као један од најбоље рангираних такмичара на Данима хармонике у Угљевику, Живојиновић је добио прилику да се усавршава са једним од најбољих професора и извођача данашњице на хармоници – Јуријем Шишкином (Русија).

 

 

 

 

 

 

 

 

Божана Лазић, студент 1. године хармонике у класи проф. Данијеле Ракић, МА, ванр. проф., у априлу мјесецу остварила је запажене резултате на четири међународна такмичења хармонике у Србији, Бугарској и Босни и Херцеговини.

  • Висока прва награда  (96.40 бодова) на “9. Акордеон фесту” у Књажевцу, у категорији студената.
  • На такмичењу “Vivakordeon” у Софији (Бугарска) поново се нашла међу првонаграђеним такмичарима (93.77 б)
  • Друга награда  на Међународном такмичењу “Дани хармонике” у Угљевику. 
  • Побједа на Међународном такмичењу “7. Мехфест”, са 97.13 бодова, као најмлађа такмичарка, пред међународним жиријем из Србије, Бјелорусије, Њемачке и Вијетнама.

Божана је наступила и на концерту побједника међународног такмичења “Мехфест” у Београду, а такође је имала прилику да активно учествује на мастеркласу украјинског извођача на хармоници Владимира Мурзе.