Концертом Оркестра хармоника Академског културно-уметничког друштва Универзитета у Новом Саду „Соња Маринковић“, под диригентском палицом Горана Пенића, отворен јубиларни 10. Интернационални фестивал „АКОРДЕОН АРТ плус“

Јубиларни десети Интернационални фестивал „Акордеон арт плус“  свечано је отворен концертом Оркестра хармоника Академског културно-уметничког друштва Универзитета у Новом Саду „Соња Маринковић“, под диригентском палицом Горана Пенића.

Десети Интернационални фестивал „Акордеон арт плус“ окупио је 315 такмичара.

У оквиру Фестивала предвиђено је такмичење солиста на хармоници, камерних ансамбала и оркестара хармонике, 2. Међународно такмичење пијаниста, као и концертни програм умјетника који ће наступити у ревијалном дијелу фестивала.

У дијелу програма који није концертни биће одржано предавање др Бранка Џиновића из Србије, који ће говорити о дјелима за хармонику Софије Губајдулине.

Жири је састављен од 38 еминентних свјетских стручњака, а ове године у Источно Сарајево долази и Фридрих Липс, руководилац катедре за хармонику Руске академије „Гњесин“, која је међу најпрестижнијим на свијету.

На фестивалу ће наступити  Ханзи Ванг, један од најважнијих младих извођача из Кине, те Клемен Лебен из Словеније, пијанисткиња Рита Кинка из Србије и Владимир Млинарић из Хрватске.