СТУДЕНТИ МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ОСТВАРИЛИ ЗАПАЖЕН УСПЈЕХ НА СВЈЕТСКОМ КУПУ ХАРМОНИКЕ (74th Coupe Mondiale)

На Свјетском купу хармонике, у организацији Свјетске конфедерације акордеониста (Confederation Internationale des Accordeonistes – CIA), одржаном у Минхену (Њемачка), од 13. до 17. октобра 2021. године, Босну и Херцеговину представљали су студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву у двије категорије.

Едвин Халиловић, студент 4. године Смјера за хармонику, у класи мр Рада Радовића, ред. проф., освојио је 3. мјесто у мастерс категорији Свјетског купа.

Вехбија Хоџић, студент 3. године Смјера за хармонику, у класи мр Данијеле Газдић, ред. проф., освојио је 5. мјесто у сениорској категорији Свјетског купа.

Члан стручног жирија на 74. Свјетском купу хармонике испред Музичке академије УИС, била је проф. мр Данијела Газдић.

На генералној скупштини Конгреса акордеониста одржаном овим поводом, Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву је постала члан Свјетске конфедерације акордеониста (Confederation Internationale des Accordeonistes – CIA), настављајући са активностима које за циљ имају промоцију и унапређење свјетске академске музике за хармонику.