СВЕЧАНО ОТВОРЕН 12. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ „АКОРДЕОН АРТ ПЛУС“

Свечаном церемонијом у Сали Културног центра Источно Ново Сарсајево отворен је 12. Интернационални фестивал „Акордеон Арт плус“, у организацији Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијације за његовање академске музике „Нови Звук“.
На овогодишњем фестивалу учешће ће узети око 400 такмичара, чланова жирија и гостију из 12 земаља: Италије, Словеније, Аустрије, Њемачке, Пољске, Литваније, Црне Горе, Финске, Србије, Молдавије, Хрватске и Босне и Херцеговине.
На церемонији свечаног отварања гостима је, у име Универзитета у Источном Сарајеву, добродошлицу пожелио ректор проф.др Милан Кулић, а у име Града Источно Сарајево градоначелник Љубиша Ћосић, који је и свечано отворио 12. Интернационални фестивал „Акордеон Арт плус“.

У концертном дијелу свечане церемоније наступили су Раду Ратои из Молдавије, један од најистакнутијих свјетских извођача на хармоници млађе генерације и Оркестар хармоника Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, под умјетничким руководством проф. мр Дражана Косорића.