SONY DSC

U TREBINјU ZAVRŠENA LjETNA ŠKOLA ZA SOLO PJEVANјE I KLAVIR

Druga godina za redom kako udruženje Koral u saradnji sa Muzičkom školom Trebinje organizuje Ljetnu školu za solo pjevanje i klavir. Predsjednica udruženja magistar Klaudija Krkotić, vanredni profesor na katedri za solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu kao organizator i predavač uspješno sa kolegama iz Republike Srpske i Rusije realizuje Ljetnu školu u okviru koje je 15 polaznika vrijedno radilo deset dana. Polaznici su učenici i studenti Muzičkih škola i akademija iz Rusije / Moskva, Jekaterinburg i Amorska oblast / kao i učenici i studenti iz Republike Srpske. Pored učenika i studenata Ljetnu školu su pratili i mnogi profesori iz Rusije.
Istaknuti dramski umjetnik, profesor glume na katedri za solo pjevanje, na Muzičkoj akademiji i profesor na teatrologiji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Ljebo Božović realizovao je majstorski kurs za glumu sa polaznicima Ljetne škole.
Istaknuti pijanista, profesor Viktor Rjabčikov realizovao je majstorski kurs za klavir i bio oficijelni klavirski saradnik na završnom koncertu koji je realizovan u Muzeju Hercegovine 24.08. 2018. godine na kome je nastupilo 15 učenika i studenata.
U okviru Ljetne škole polaznici su radili na vokalnoj tehnici, ruskim romansama, italijanskim arijama kao i duetima iz opera.
Slјedeće godine očekujem takođe veliku posjećenost učenika i studenata iz Rusije kao i iz Turske i Amerike.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC