Koncertom Orkestra harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu „Sonja Marinković“, pod dirigentskom palicom Gorana Penića, otvoren jubilarni 10. Internacionalni festival „AKORDEON ART plus“

Jubilarni 10. Internacionalni festival „Akordeon art plus“  svečano je otvoren koncertom Orkestra harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu „Sonja Marinković“, pod dirigentskom palicom Gorana Penića.
Deseti Internacionalni festival „Akordeon art plus“ okupio je 315 takmičara.
U okviru Festivala predviđeno je takmičenje solista na harmonici, kamernih ansambala i orkestara harmonike, 2. Međunarodno takmičenje pijanista, kao i koncertni program umjetnika koji će nastupiti u revijalnom dijelu festivala.
U dijelu programa koji nije koncertni biće održano predavanje dr Branka Džinovića iz Srbije, koji će govoriti o djelima za harmoniku Sofije Gubajduline.
Žiri je sastavlјen od 38 eminentnih svjetskih stručnjaka, a ove godine u Istočno Sarajevo dolazi i Fridrih Lips, rukovodilac katedre za harmoniku Ruske akademije „Gnjesin“, koja je među najprestižnijim na svijetu.
Na festivalu će nastupiti  Hanzi Vang, jedan od najvažnijih mladih izvođača iz Kine, te Klemen Leben iz Slovenije, pijanistkinja Rita Kinka iz Srbije i Vladimir Mlinarić iz Hrvatske.