PROF. MR DRAŽANU KOSORIĆU, POBJEDNIKU TAKMIČARSKE KATEGORIJE „KOMPOZICIJA“, U KASTELFIDARDU (ITALIJA), URUČENA JE PRESTIŽNA NAGRADA

Prof. mr Dražanu Kosoriću, pobjedniku  u takmičarskoj kategoriji  „Kompozicija“,  na jednom od četiri najprestižnija svjetska takmičenja za harmoniku, u Kastelfidardu u Italiji, uručena je prestižna nagrada.
Nјegova pobjednička kompozicija „Baš-Čelik“ za harmoniku i simfonijski orkestar (prvo mjesto među radovima koji su stigli iz Rusije, Francuske, Polјske, Portugala, Italije, Češke i BiH), bila je obavezna kompozicija u trećoj etapi takmičenja izvođača u Premio kategoriji i izvedena je  na Gala-koncertu održanom  22. septembra 2019. godine u Kastelfidardu. Izvođači-solisti: R. Ratoi (Moldavija) – 1. mjesto; O. Nurlanov (Kazahstan) – 2. mjesto; Zhang Zhiyuan (Kina) – 3. mjesto; Simfonijski orkestar (dirigent Paolo Angelucci).
Pored pobjede u kategoriji „Kompozicija“ i premijernog izvođenja pobjedničke  kompozicije, prof. Kosorić je bio i član žirija u trećoj etapi Premio internazionale della fisarmonica, zajedno sa najznačajnijim imenima iz svijeta klasične harmonike.