ODRŽAN JUBILARNI AUTORSKI KONCERT GITARISTE I KOMPOZITORA PROF. MR VOJISLAVA IVANOVIĆA

U okviru 4. Festivala gitare Guitar United, u subotu 2. novembra 2019. god., u sali Doma oružanih snaga BiH, održan je jubilarni autorski koncert gitariste i kompozitora Vojislava Ivanovića, vanr. prof. na odsjeku za gitaru Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Koncert je postigao veliki uspjeh, a publika je ovacijama ispratila nastup čak 10 solista iz 5 zemalja i novoformirani Sarajevski kamerni orkestar mladih.
Uz samog autora na gitari, publici su se predstavili i solisti sa naše  Akademije: Aleksandra Ivanović, gitara, Predrag Đoković, kontratenor, Bartolomej Stanković, klavir i Jovan Bogosavljević, violina, a uz njih i prof. gitare na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Zagrebu – Ištvan Roemer, gitara, duo sa Univerziteta u Oklahomi (SAD) – Lari Hamet (Larry Hammett), gitara i Miranda Arana (Miranda Arana), flauta, Maroje Brčić, gitara, profesor na Akademiji Univerziteta u Splitu, te Dimitris Kotronakis, gitarista i muzikolog sa Internacinalnog konzervatorijuma u Atini (Grčka).
Na programu su bila  Ivanovićeva djela  nastala u rasponu od 4 decenije: za klavir, gitaru i flautu, gitaru solo i gitaru i violinu, a uz pratnju  novoformiranog omladinskog orkestra pod upravom Aleka Isakovića.  Izvedene su: Pjesme na poeziju E. A. Poa za kontratenor, gitaru, gudače i udaraljke sa solistima Predragom Đokovićem i Aleksandrom Ivanović, II stav iz Konceta za 2 gitare i orkestar, sa solistima Aleksandrom i Vojislavom Ivanovićem kao i Engleski koncert za gitaru i gudače, gdje je kao solista nastupio izvanredni grčki virtuoz Dimitris Kotronakis.