Mr Klaudija Krkotić, doc.

Klaudija ( Vojislav ) Krkotić, rođena 04. 11. 1982. godine  u Podgorici / Crna Gora /.
Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu upisala je 2002. godine odsjek solo pjevanje u klasi Emeritus Radmile Bakočević.
Akademske 2004.  – 2005. godine, kao student treće godine studija, počinje sa radom  u  Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Istočnom Novom Sarajevu kao nastavnik solo pjevanja.
Za vrijeme rada u pomenutoj školi Klaudija postiže značajne rezultate  sa svojim učenicima.
Akademske 2006. – 2007. godine Klaudija Krkotić je, pored radnog odnosa u Školi za osnovno muzičko obrazovanje počela sa radom u Srednjoj muzičkoj školi Istočna Ilidža, kao profesor solo pjevanja, kamerne muzike i čitanje s lista. Za vrijeme osnovnih studija Nastavno – umjetničko vijeće Muzičke akademije dodjeLjuje pohvalu Klaudiji Krkotić za prosjek 9.87 / 2004. – 2005. godine /.
Osnovne studije završava 2006. godine i iste godine upisuje postdiplomske studije u klasi Emeritus Radmile Bakočević, a 2008. godine završava studije sa najvećom ocjenom deset / 10 / čime stiče naučni stepen – magistar umjetnosti.
Od  2008. do 2013. godine Klaudija Krkotić je provela pet godina u zvanju višeg asistenta. Od 2013. godine izabrana je u zvanju docenta. Od 2016. godine obavLja funkciju rukovodioca katedre na katedri za solo pjevanje. U svojoj biografiji biLježi preko 80 koncerata, preko 250 nastupa kako kod nas tako  i u inostranstvu i mnogo naših i međunarodnih nagrada.
Dobitnica je mnogih zahvalnica, gramata kako za koncertnu aktivnost tako i za pedagoški rad. Nastupala je u: Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Austriji, Nјemačkoj, Slovačkoj, Rusiji, Italiji i dr. Pored koncertne karijere ostvarila se i u operskim spektaklima: Opera Na uranku- Stanislav Binički i opera Snežana i sedam patuljaka Petar Krstić.
Osnivač je i predsjednica udruženja Koral u okviru kog realizuje vliki broj manifestacija koje doprinose kvalitetu društvene zajednice.
Najznačajniji projekti su: Festival „Koral“„ Večeri ruske muzike, Večeri italijanske muzike, Večeri češke muzike“;„ Duša riječi i tona“;„Umjetnička kočija Republike Srpske“ i  mnoge manifestacije koje realizuje širom Republike Srpske ; Opere: „Na uranku“ – Stanislav Binički; Dječija opera „Snežana i sedam patuljaka“ – Petar Krstić.
Nјeni studenti dobitnicu su velikog broja nagrada kako na našim, tako i na međunarodnim takmičenjima; biLježi veliki broj međunarodnih rezultata: nagrade, koncerti, priznanja, majstorski kursevi, članstva u žiriju, operske uloge kao i mnoge umjetničke projekte.
Pored gore navedenog, ostvarila je značajne saradnje sa umjetnicima, kako kod nas, tako i u inostranstvu.
Svoju koncertnu aktivnost uspješno je počela graditi van granica Bosne i Hercegovine i na tom putu je uspješno prate i njeni studenti koji, kao pobjednici na mnogim međunarodnim takmičenjima,  nastupaju u prestižnim salama van granica Bosne i Hercegovine.
Član je žirija na mnogim našim i međunarodnim takmičenjima: Bosna i Hercegovina, Srbija, Rusija, Austrija i dr.
Održala je veliki broj majstorskih kurseva kako kad nas tako i u inostranstvu: Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Rusija, Litvanija i dr.