USPJESI STUDENATA HARMONIKE PROF. DANIJELE RAKIĆ NA MEĐUNARODNIM TAKMIČENјIMA

Na međunarodnim takmičenjima harmonike u Srbiji i Bosni i Hercegovini, koja su održana u martu i aprilu 2019. godine, student harmonike na master studiju, Mihajlo Živojinović,  klasa Danijela Rakić, MA, vanr. prof., ostvario je zapažene rezultate:
-Međunardno takmičenje harmonikaša u Loznici – prva nagrada (93 b.)
Akordeon fest (Knjaževac) – LAUREAT studentske kategorije (98.4 b.)
-Dani harmonike Uglјevik – prva nagrada (92 b.)
Mehfest (Beograd) – prva nagrada (96.88 b.).
Nastupe našeg studenta na ovim takmičenjima ocjenjivao je žiri iz: Srbije, Rusije, Crne Gore, Makedonije, Vijetnama, Bjelorusije, Kine, Švedske, Bosne i Hercegovine, Italije i Nјemačke, a kao jedan od najbolјe rangiranih takmičara na Danima harmonike u Uglјeviku, Živojinović je dobio priliku da se usavršava sa jednim od najbolјih profesora i izvođača današnjice na harmonici – Jurijem Šiškinom (Rusija).

Božana Lazić, student 1. godine harmonike u klasi prof. Danijele Rakić, MA, vanr. prof., u aprilu mjesecu ostvarila je zapažene rezultate na četiri međunarodna takmičenja harmonike u Srbiji, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini.

  • Visoka prva nagrada  (96.40 bodova) na “9. Akordeon festu” u Knjaževcu, u kategoriji studenata.
  • Na takmičenju “Vivakordeon” u Sofiji (Bugarska) ponovo se našla među prvonagrađenim takmičarima (93.77 b)
  • Druga nagrada  na Međunarodnom takmičenju “Dani harmonike” u Uglјeviku. 
  • Pobjeda na Međunarodnom takmičenju “7. Mehfest”, sa 97.13 bodova, kao najmlađa takmičarka, pred međunarodnim žirijem iz Srbije, Bjelorusije, Nјemačke i Vijetnama.

Božana je nastupila i na koncertu pobjednika međunarodnog takmičenja “Mehfest” u Beogradu, a takođe je imala priliku da aktivno učestvuje na masterklasu ukrajinskog izvođača naharmonici Vladimira Murze.