PROF. HARMONIKE DANIJELA RAKIĆ MSR, VANR.PROF. NOMINOVANA ZA SVJETSKU NAGRADU „YIDAN“, HONG KONG.

Yidan nagrada dodjelјuje se pojedincima sa izuzetnim dostignućima u istraživanju i razvoju u oblasti obrazovanja, prepoznajući i podržavajući pojedince širom svijeta čije inovacije imaju održiv uticaj na obrazovni sistem današnjice i budućnosti. Nagrada se dodjelјuje na godišnjem nivou i ima za cilј da osnaži kreatore promjena u obrazovanju, da izgradi globalnu zajednicu obrazovanih vođa i da stvori dugotrajne, pozitivne uticaje na čovječanstvo u cjelini.

Prof.  Danijela Rakić je u ovoj godini čak tri puta  dala intervju za poznati američki časopis ACCORDION STARS MAGAZINE- NEW YORK. Kroz ove intervjue je promovisana akademska harmonika i njen značaj i rezultati na ovim prostorima i u svijetu. Interesantno je da je prof. Rakić jedina iz Srbije koja se pojavila i na naslovnoj strani ovog značajnog časopisa. Posebna je čast što je uvrštena u 100 najuticajnijih svjetskih lidera akademske harmonike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prof. Danijela Rakić se našla i u dva ovogodišnja izdanja američke izdavačke kuće Times Square press-New York. U svjetskoj enciklopediji  Accordion and worlds best contemporary accordionist je objavlјena njena biografija, a u knjizi From the shadow of an accordion to eternity  i intervju sa profesorkom.  Ova izdanja su obuhvatila najeminentnije i najpoznatije svjetske profesore i izvođače akademske harmonike.