PRIJEM ČLANOVA KAMERNOG HORA MUZIČKE AKADEMIJE UIS U REKTORATU

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić danas je u Rektoratu ugostio članove Kamernog hora Muzičke akademije, predvođene dirigentom profesorom mr Radom Radovićem.

Kamerni hor Muzičke akademije do sada je osvojio brojne nagrade od kojih se, u protekloj akademskoj godini, ističu zlatna medalja na Internacionalnom horskom takmičenju “Leonardo da Vinči” održanom u Firenci u julu prošle godine u kategoriji univerzitetskih horova i srebrna medalja u kategoriji duhovne muzike.
Kamerni hor godinama učestvuje na visokorangiranim horskim svjetskim manifestacijama, takmičenjima i festivalima na kojima je uvijek osvajao najveća odličja.
Smjer za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u okviru kojeg je osnovan Kamerni hor, jedini je takav smjer na prostoru nekadašnje Jugoslavije.
U narednom periodu članove hora očekuju brojna gostovanja u zemlji i inostranstvu.
Sastanku su prisustovali predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za nastavu prof. dr Vladimir Vladičić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalj i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Radislav Lale.