POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI

           U četvrtak, 28. marta 2024. godine potpisan je sporazum o međuinstitucionalnoj saradnji između Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i JU Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ u Kotoru. Pomenuti sporazum utvrđuje međusobnu saradnju na polju umjetničke i stručne djelatnosti, kao i ostale oblike saradnje od zajedničkog interesa.
Na sastanku upriličenom ovim povodom razgovarano je o konkretnim planovima koji podrazumijevaju kontinuiranu promociju Muzičke akademije UIS, njegovanje dvosmjerne saradnje i načine uključivanja kolega i učenika muzičke škole „Vida Matjan“ u redovna umjetnička, naučna i stručna dešavanja na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Sporazum o saradnji potpisali su rukovodioci institucija: prof. mr Maja Žuža, dekan Muzičke akademije UIS i Mihajlo Lazarević, direktor JU Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ u Kotoru. Početak saradnje označiće koncert MA Leonore Bajramoski i mr Maje Žuža, koji će biti održan 28. marta 2024. u Crkvi Svetog Duha sa početkom u 19 časova, a narednih dana majstorski kurs za učenike održaće dr Vladimir Marković, red. prof. na smjeru Violina, uz klavirsku saradnju mr Julijane Šulović, red. prof.
Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu takođe je predstavljena u polučasovnoj emisiji na Radiju Kotor, tokom koje su predstavljeni studijski programi i djelatnost profesora i studenata.