IZVANREDNI REZULTATI KAMERNOG HORA MUZIČKE AKADEMIJE UNIVERZITETA U ISTOČNOM SARAJEVU NA INTERNACIONALNOM HORSKOM TAKMIČENjU „LEONARDO DA VINČI“

Na prestižnom Internacionalnom horskom takmičenju „Leonardo da Vinči“ (Leonardo da Vinci International Choral Festival), održanom u Firenci (Italija) od 11. do 14. jula 2023., Kamerni hor Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji od njegovog osnivanja vodi mr Rade Radović, red. prof., učestvovao je u dvije kategorije i ostvario izvanredne rezultate.

U „Univerzitetskoj kategoriji“ Kamerni hor je nastupio sa horovima iz cijelog svijeta i osvojio zlatnu medalju kao pobjednik pomenute kategorije, dok je u kategoriji „Duhovne muzike“ osvojio srebro. Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji čine Kamerni hor, stekli su veliko iskustvo učestvovanja na prestižnom takmičenju sa velikom takmičarskom konkurencijom.

Pored takmičarskih nastupa, Kamerni hor je imao i četiri festivalska nastupa u monumentalnim katedralama grada Firence, a njihovi nastupi su naišli na veoma pozitivne reakcije od strane publike.