SONY DSC

У ТРЕБИЊУ ЗАВРШЕНА ЉЕТНА ШКОЛА ЗА СОЛО ПЈЕВАЊЕ И КЛАВИР

Друга година за редом како удружење Корал у сарадњи са Музичком школом Требиње организује Љетну школу за соло пјевање и клавир. Предсједница удружења магистар Клаудија Кркотић, ванредни професор на катедри за соло пјевање на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву као организатор и предавач успјешно са колегама из Републике Српске и Русије реализује Љетну школу у оквиру које је 15 полазника вриједно радило десет дана. Полазници су ученици и студенти Музичких школа и академија из Русије / Москва, Јекатеринбург и Аморска област / као и ученици и студенти из Републике Српске. Поред ученика и студената Љетну школу су пратили и многи професори из Русије.
Истакнути драмски умјетник, професор глуме на катедри за соло пјевање, на Музичкој академији и професор на театрологији Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Љебо Божовић реализовао је мајсторски курс за глуму са полазницима Љетне школе.
Истакнути пијаниста, професор Виктор Рјабчиков реализовао је мајсторски курс за клавир и био официјелни клавирски сарадник на завршном концерту који је реализован у Музеју Херцеговине 24.08. 2018. године на коме је наступило 15 ученика и студената.
У оквиру Љетне школе полазници су радили на вокалној техници, руским романсама, италијанским аријама као и дуетима из опера.
Сљедеће године очекујем такође велику посјећеност ученика и студената из Русије као и из Турске и Америке.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC