ПРОФ. ХАРМОНИКЕ ДАНИЈЕЛА РАКИЋ МСР, ВАНР.ПРОФ. НОМИНОВАНА ЗА СВЈЕТСКУ НАГРАДУ „YIDAN“, ХОНГ КОНГ.

ПРОФ. ХАРМОНИКЕ ДАНИЈЕЛА РАКИЋ МСР, ВАНР.ПРОФ. НОМИНОВАНА ЗА СВЈЕТСКУ НАГРАДУ „YIDAN“, ХОНГ КОНГ.

Yидан награда додјељује се појединцима са изузетним достигнућима у истраживању и развоју у области образовања, препознајући и подржавајући појединце широм свијета чије иновације имају одржив утицај на образовни систем данашњице и будућности. Награда се додјељује на годишњем нивоу и има за циљ да оснажи креаторе промјена у образовању, да изгради глобалну заједницу образованих вођа и да створи дуготрајне, позитивне утицаје на човјечанство у цјелини.

Проф.  Данијела Ракић je у овој години чак три пута  дала интервју за познати амерички часопис ACCORDION STARS MAGAZINE- NEW YORK. Кроз ове интервјуе је промовисана академска хармоника и њен значај и резултати на овим просторима и у свијету. Интересантно је да је проф. Ракић једина из Србије која се појавила и на насловној страни овог значајног часописа. Посебна је част што је уврштена у 100 најутицајнијих свјетских лидера академске хармонике.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проф. Данијела Ракић се нашла и у два овогодишња издања америчке издавачке куће Times Square press-New York. У свјетској енциклопедији  Accordion and worlds best contemporary accordionist је објављена њена биографија, а у књизи From the shadow of an accordion to eternity  и интервју са професорком.  Ова издања су обухватила најеминентније и најпознатије свјетске професоре и извођаче академске хармонике.