ПРОФ. МР ДРАЖАНУ КОСОРИЋУ, ПОБЈЕДНИКУ ТАКМИЧАРСКЕ КАТЕГОРИЈЕ „КОМПОЗИЦИЈА“, У КАСТЕЛФИДАРДУ (ИТАЛИЈА), УРУЧЕНА ЈЕ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Проф. мр Дражану Косорићу, побједнику  у такмичарској категорији  „Композиција“,  на једном од четири најпрестижнија свјетска такмичења за хармонику, у Кастелфидарду у Италији, уручена је престижна награда!
Његова побједничка композиција „Баш-Челик“ за хармонику и симфонијски оркестар (прво мјесто међу радовима који су стигли из Русије, Француске, Пољске, Португала, Италије, Чешке и БиХ), била је обавезна композиција у трећој етапи такмичења извођача у Premio категорији и изведена је  на Гала-концерту одржаном  22. септембра 2019. године у Кастелфидарду. Извођачи-солисти: Radu Ratoi  (Молдавија) – 1. мјесто; Olzhas Nurlanov (Казахстан) – 2. мјесто; Zhang Zhiyuan (Кина) – 3. мјесто; Симфонијски оркестар (диригент Paolo Angelucci).
Поред побједе у категорији „Композиција“ и премијерног извођења побједничке  композиције, проф. Косорић је био и члан жирија у трећој етапи Premio internazionale della fisarmonica, заједно са најзначајнијим именима из свијета класичне хармонике.