ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ АУТОРСКИ КОНЦЕРТ ГИТАРИСТЕ И КОМПОЗИТОРА, PROF. МР ВОЈИСЛАВА ИВАНОВИЋА

У оквиру 4. Фестивала гитаре Guitar United, у суботу 2. новембра 2019. год., у сали Дома оружаних снага БиХ, одржан је јубиларни ауторски концерт гитаристе и композитора Војислава Ивановића, ванр. проф. на одсјеку за гитару Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.
Концерт је постигао велики успјех, а публика је овацијама испратила наступ чак 10 солиста из 5 земаља и новоформирани Сарајевски камерни оркестар младих.
Уз самог аутора на гитари, публици су се представили и солисти са наше  Академије: Александра Ивановић, гитара, Предраг Ђоковић, контратенор, Бартоломеј Станковић, клавир и Јован Богосављевић, виолина, а уз њих и проф. гитаре на Музичкој академији Универзитета у Загребу – Иштван Роемер, гитара, дуо са Универзитета у Оклахоми (САД) – Лари Хамет (Larry Hammett), гитара и Миранда Арана (Miranda Arana), флаута, Мароје Брчић, гитара, професор на Академији Универзитета у Сплиту, те Димитрис Котронакис, гитариста и музиколог са Интернациналног конзерваторијума у Атини (Грчка).
На програму су била  Ивановићева дјела  настала у распону од 4 деценије: за клавир, гитару и флауту, гитару соло и гитару и виолину, а уз пратњу  новоформираног омладинског оркестра под управом Алека Исаковића.  Изведене су: Пјесме на поезију Е. А. Поа за контратенор, гитару, гудаче и удараљке са солистима Предрагом Ђоковићем и Александром Ивановић, II став из Концета за 2 гитаре и оркестар, са солистима Александром и Војиславом Iвановићем као и Енглески концерт за гитару и гудаче, гдје је као солиста наступио изванредни грчки виртуоз Димитрис Котронакис.