Подршка Општине Источно Ново Сарајево Универзитету у Источном Сарајеву у реализацији планова изградње зграде Ректората са Универзитетском библиотеком и зграде Музичке академије са концертном двораном

У Општинској управи општине Источно Ново Сарајево 10.8.2020. одржан је састанак  начелника општине Љубише Ћосића са  ректором Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Миланом Кулићем, проректором за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандром Ивановић и В. Д. декан-а Музичке академије мр Мајом Жужа.
Тема разговора је била подршка Општине Источно Ново Сарајево Универзитету у Источном Сарајеву у реализацији планова Универзитета, који се односе на изградњу зграде Ректората са Универзитетском библиотеком и зграде Музичке академије са концертном двораном.
Усаглашен је договор, да се Влади Републике Српске путем Општинске управе и на основу закључака Скупштине Града Источно Сарајево, за овај објекат изабере зграда у којој се налазило сједиште предузећа „Фамос“ и која се налази у улици Стефана Немање.
Начелник општине је преузео обавезу да о овим плановима обавијести Владу Републике Српске, те да финансира израду идејног, а потом и главном пројекта за објекат Ректората и Музичке академије.
Такође, на састанку је договорена подршка свим осталим активностима које Универзитет води у правцу побољшања квалитета наставе на својим студијским програмима.