Милорад Јовановић, ма, ванр.проф.

Милорад Јовановић је учио клавир у класама Биљане Чанковић, Недељке Станковић, Милице Шнајдер, Дубравке Јовичић и Александра Сердара.
Током школовања и касније проширивао је своје знање на мајсторским курсевима  код Мартина Берковског (Исланд), Бернарда Рингајсена (Француска), Марине Хорак (Словенија), Икуко Ендо (Јапан) и Лидије Жордон (Француска).
Похађао је мајсторске курсеве код оргуљаша Луиђи Челегина (Италија) и Жан Ферара (Белгија), те курсеве за градњу чембала код Бориса Хорвата (Словенија) и Марија Бјелановића (Србија).
Први солистички концерт је одржао у сали ”Дома Армије” 10.12.1991. године. Судјеловао је у пројектима француске пијанисткиње ЛидијеЖордон 1998.  и 1999. године.
Сарађивао је као умјетнички сарадник са бас-баритоном Рудолфом Александром Шутејем и низом младих умјетника Санелом Ређепагић, Мелисом Хајрулаховић, Јасмином Башићем, Дариом Грбићем.
Такође је сарађиовао у раду пјевачких класа ПашеГацкић, Радмиле Бакочевић, Милице и Сеада Буљубашића.        У оквиру Народног позоришта у Сарајеву је сарађивао са белетским ансамблом и умјетницима Минком Камберовић и Свјетланом Афанасијев.
Запослен  је на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву у звању ванредног професора.