УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАНИ МАЈСТОРСКИ КУРСЕВИ ДР ВЛАДИМИРА МАРКОВИЋА, РЕД. ПРОФ. НАМИЈЕЊEНИ МЛАДИМ ВИОЛИНИСТИМА И ЊИХОВИМ ПРОФЕСОРИМА

Током 2023. године др Владимир Марковић, редовни професор Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, уз умјетничку сарадњу мр Јулијане Шуловић, ред. проф., реализовао је низ успјешних мајсторских курсева намијењених младим виолинистима и њиховим  професорима.
Први у низу, сада већ традиционални 25. мајсторски курс, одржан је у Бањи Ковиљачи (Србија), од 9. до 19. 1. 2023. године, уз учешће 20 полазника из читавог региона, од најмлађих ученика до студената мастер студија. Успјешан завршни концерт одржан је у свечаној сали Кур Салона.
У периоду од 28. до 30. 1. 2023. године, у оквиру фестивала Music Arto у Бијељини (Босна и Херцеговина), мајсторском курсу др Владимира Марковића, ред. проф., уз умјетничку сарадњу мр Јулијане Шуловић, ред. проф., присуствовало је 7 полазника који су се представили и на завршном концерту у сали Културног центра Семберија.
Успјешно реализовани мајсторски курсеви за младе виолинисте су, у периоду од 15. до 18. 2. 2023. године, одржани и у Глазбеној школи у Макарској (Хрватска), уз учешће 9 полазника и договор о будућој сарадњи на регионалном нивоу, а потом су настављени у Србији (11–12. 3. 2023. године у Музичкој школи у Кањижи) и у Црној Гори (7–12. 4. 2023. године у Котору), гдје се окупило 23 полазника нижих и средњих музичких школа из Котора, Херцег Новог, Тивта, Будве и Макарске, након чега је одржан и успјешан завршни концерт полазника, уз присуство бројних колега, професора музичких школа. На завршном концерту, као специјални гост, наступила је и Тања Бардек, студент прве године Смјера за виолину Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, у класи др Владимира Марковића, ред. проф., која се, уз клавирску сарадњу мр Јулијане Шуловић, ред. проф., успјешно представила дјелима Хендла, Паганинија и Де Фаље.