Леонора Бајрамоски, ма, асистент

E-mail: leonora.bajramoski@mak.ues.rs.ba

Леонора Бајрамоски, ма, рођена је у Зајечару (Србија) 1993. год. Своје виолинско образовање започела је у Школи за музичке таленте у Ћуприји. Музичко образовање стицала је у класама реномираних професора: Уроша Пешића, Бојане Пантовић, Владислава Бобића и Владимира Марковића.
Од школске 2007/2008 године паралелно стиче музичко образовање на два инструмента: виолина и виола. У школској 2010/2011.години постала је ђак генерације Школе за музичке таленте у Ћуприји. 2011. године уписује Музичку академију у Источном Сарајеву.
Добитница је многих лауреата и специјалних награда на републичким и међународним такмичењима. Најзначајнија међу њима су: Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије, одржано 2008.године у Београду, на коме је освојила Лауреат из виолине, у класи проф.Бојане Пантовић и1. награду из виоле, у класи проф. Томислава Милошевића, Међународно такмичење Јон Виду, одржано 2009.године у Румунији, на коме је освојила Лауреат из виолине, у класи проф. Владимира Марковића, Међународно такмичење „Даворин Јенко“, одржано 2010.године у Београду, на коме је освојила 1. награду са камерним саставом у класи проф. Уроша Пешића, Међународно такмичење „Даворин Јенко“, одржано 2011. године у Београду, на коме је освојила 1. награду са камерним саставом , у класи проф. Владимира Николића, 16. Међународно такмичење „Петар Kоњовић“, одржано 2011. године у Београду, на коме је освојила 1. награду из виолине, у класи проф. Владимира Марковића, 18. Међународно такмичење „Петар Kоњовић“, одржано 2013. године у Београду, на коме је освојила 1. награду из виолине, у класи проф. Владимира Марковића, и многа друга.
Похађала је курсеве код истакнутих светских педагога – Паул Розек (Аустрија), Елене Kоржењевич (Русија).
Универзитет у Источном Сарајеву додељује јој ПЛАKЕТУ УНИВЕРЗИТЕТА за изузетан успех у току студија на Музичкој академији у Источном Сарајеву, 2015. год. а Република Српска, Скупштина града Источно Сарајево додељује јој ЗАХВАЛНИЦУ за изузетно остварење и врхунске резултате у области музичког образовања, 2015. год.
Њена концертна активност подразумева соло и камерно извођаштво. У њеној каријери најзначајније су турнеје у Kувајту, Аустрија, Италија- Монца- Милано, Словенија- Љубљана, Румунија, Хрватска – Хвар, БиХ (Власеница, Добој, Бјељина, Бања Лука, Источно Сарајево), Србија (Београд, Ниш, Нови Сад, Зајечар, Ћуприја, Јагодина…)
Од 2017. године ради на Музичкој Академији Универзитета у Источном Сарајеву као асистент виолине.