Пеђа Харт, ма, доцент

E-mail: pedja.hart@mak.ues.rs.ba
Пеђа Харт, музички теоретичар и педагог, композитор, аранжер, музички извођач и продуцент, рођен 17.07.1986. године у Сарајеву. Студирао је на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву (Одсјек за општу музичку педагогију, те Одсјек за композицију), гдје је стекао звање магистра музике.
Рана педагошка искуства стиче као професор музичке културе и руководилац школског хора у О.Ш. „Мокро“ у периоду од 2011 – 2013. године; наставник клавира 2011 – 2012. године у Ш.З.О.М.О. Источно Ново Сарајево; као професор музичке културе у Средњошколском центру Пале 2013. године; те као оснивач и руководиоц музичке радионице (хора и дјечијег оркестра) при „Дјечијем одјељењу Матичне библиотеке“ у Источном Сарајеву у периоду од 2010 – 2012. године.
Остварује концерте и наступе као музички извођач у области различитих музичких жанрова у више ансамбала (као вокал, на гитари, тамбури и на удараљкама) у вокалном ансамблу „Ихос“, те у камерном ансамблу „Ехо“. Сарађивао је са етно-групом „Русалке“ (удараљке) и тријом ”Еудијатес” (аранжмани и удараљке). Био је члан „Kамерног хора“ Одсјека за црквену музику и појање на музичкој академији у периоду од 2006 – 2012. године. Основао је и у одређеном периоду водио народни оркестар KУД-а „Бошко Вујадин“ – Kасиндо. Заједно са Ј. Видаком Вујадиновићем основао је музички састав „Kатера” који кроз оригиналне стилизоване аранжмане изводи музику народа БиХ и ауторску музику у сличном духу.
Kомпоновао је музику за више позоришних представа за дјецу и одрасле, сценских приказа, документарних и анимираних филмова, вечери поезије, као и самосталне композиције и аранжмане, сарађујући на тај начин са многим значајним именима из поменутих области. Поред наведеног, обавља и посао музичког сниматеља и продуцента у властитом музичком студију.
Остварио је и неколико награда и признања за ауторску музику на музичким и позоришним фестивалима у земљи и иностранству. Такође посједује низ јавних наступа и студијских снимања у области жанрова забавне, популарне, дјечије и умјетничке музике.
Вишегодишњи је члан жирија и организационог одбора на Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу «ЛУТФЕСТ», Источно Сарајево (2013, 2014, 2015. 2016, и 2017. године), те члан организационог одбора на Интернационалном фестивалу хармонике «АKОРДЕОН АРТ» 2014, 2015, 2016 и 2017. године и члан организационог одбора и излагач на Научно – стручној конференцији «М-ИНИСТАР» 2014. године. Члан жирија и организационог одбора на другом фестивалу гитаре «Guitar United» Сарајево East, 2017. Потпредсједник је Удружења за његовање академске музике ”Нови звук”. Од 2003. године је сарадник и члан удружења „Форум Театар“ из Источног Сарајева.
Од 2013. године је запослен на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву, а тренутно је виши асистент на предметима Kонтрапункт, Аранжирање, Музички облици и Вокална литература, те повремено и на предметима Свирање хорских партитура, Хор, Анализа музичког дјела и Анализа црквене хорске музике.