Мр Слађана Ковач, ванр. проф.

E-mail: sladjana.kovac@mak.ues.rs.ba 

Слађана Kовач је основно и средње музичко образовање стекла у Лесковцу (основна и средња музичка школа“ Станислав Бинички“- проф. Јелена Ђорђевић). Дипломирала је на Музичкој академији у Источном Сарајеву у класи професора Сање Стијачић 2007. године са оценом 10, а 2012. године на истој академији стиче звање Магистар умјетности – флаутиста, са просеком 10.
Поред редовног студијског циклуса похађа семинар барокне академије камерне музике код еминентних педагога Kристијана Гартнера – траверсо флаута и Рубен Дубровски – ансамбли (Гмунден – Аустрија) 2006. године.
Добила је велики број похвала и признања за остварен изузетан успех и висок просек током студирања. Добитник је награде „Војин Kомадина“ за најуспешнијег студента 2005/2006 год.
Kао солиста и члан камерних састава учествовала је на бројним концертима како у земљи тако и у иностранству ( Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Аустрија, Словенија… ). Са запаженим успехом учествовала је на многим фестивалима и такмичењима на којима је освојила 5 првих и 2 треће награде (Међународни фестивал флаутиста – Београд, Фестивал Сарајевска зима, Зеничко прољеће, Међународни фестивал камерне музике – Никшић,Фестивал камерне музике- Суботица, Фестивал флаутиста – Ваљево, Пролећни фестивал камерне музике – Београд, Међународно такмичење Даворин Јенко – Београд .…)
Има јако добру сарадњу са РТРС-ом, ОСМ телевизијом, где је више пута била гост у разним музичким емисијама, новинама „Ослобођење“ и “Глас” РС
Педагошким радом се почиње бавити 2004. године –„Школа за основно музичко образовање “ – Источно Сарајево, као професор флауте.
Од 2010 – 2014 године, ради као професор флауте, камерне музике и читања с листа у средњој музичкој школи у Источном Сарајеву, а од 2015. године ради као доцент, а затим као ванредни професор, на предмету камерна музика, на Музичкој академији у Источном Сарајеву.