ИЗВАНРЕДНИ РЕЗУЛТАТИ КАМЕРНОГ ХОРА МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОМ ХОРСКОМ ТАКМИЧЕЊУ „ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ“

https://www.facebook.com/kamernihoris/videos/272026879038516

https://fb.watch/nl8gs4g4sO/

На престижном Интернационалном хорском такмичењу „Леонардо да Винчи“ (Leonardo da Vinci International Choral Festival), одржаном у Фиренци (Италија) од 11. до 14. јула 2023., Камерни хор Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, који од његовог оснивања води мр Раде Радовић, ред. проф., учествовао је у двије категорије и остварио изванредне резултате.

У „Универзитетској категорији“ Камерни хор је наступио са хоровима из цијелог свијета и освојио златну медаљу као побједник поменуте категорије, док је у категорији „Духовне музике“ освојио сребро. Студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, који чине Камерни хор, стекли су велико искуство учествовања на престижном такмичењу са великом такмичарском конкуренцијом.

Поред такмичарских наступа, Камерни хор је имао и четири фестивалска наступа у монументалним катедралама града Фиренце, а њихови наступи су наишли на веома позитивне реакције од стране публике.