ПРИЈЕМ ЧЛАНОВА КАМЕРНОГ ХОРА МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ УИС У РЕКТОРАТУ

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић данас је у Ректорату угостио чланове Камерног хора Музичке академије, предвођене диригентом професором мр Радом Радовићем.

Камерни хор Музичке академије до сада је освојио бројне награде од којих се, у протеклој академској години, истичу златна медаља на Интернационалном хорском такмичењу “Леонардо да Винчи” одржаном у Фиренци у јулу прошле године у категорији универзитетских хорова и сребрна медаља у категорији духовне музике.
Камерни хор годинама учествује на високорангираним хорским свјетским манифестацијама, такмичењима и фестивалима на којима је увијек освајао највећа одличја.
Смјер за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, у оквиру којег је основан Камерни хор, једини је такав смјер на простору некадашње Југославије.
У наредном периоду чланове хора очекују бројна гостовања у земљи и иностранству.
Састанку су присустовали предсједник Управног одбора Универзитета проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, проректор за наставу проф. др Владимир Владичић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Радислав Лале.