ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

У четвртак, 28. марта 2024. године потписан је споразум о међуинституционалној сарадњи између Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и ЈУ Школе за основно и средње музичко образовање „Вида Матјан“ у Котору. Поменути споразум утврђује међусобну сарадњу на пољу умјетничке и стручне дјелатности, као и остале облике сарадње од заједничког интереса.
На састанку уприличеном овим поводом разговарано је о конкретним плановима који подразумијевају континуирану промоцију Музичке академије УИС, његовање двосмјерне сарадње и начине укључивања колега и ученика музичке школе „Вида Матјан“ у редовна умјетничка, научна и стручна дешавања на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву.
Споразум о сарадњи потписали су руководиоци институција: проф. мр Маја Жужа, декан Музичке академије УИС и Михајло Лазаревић, директор ЈУ Школе за основно и средње музичко образовање „Вида Матјан“ у Котору. Почетак сарадње означиће концерт МА Леоноре Бајрамоски и мр Маје Жужа, који ће бити одржан 28. марта 2024. у Цркви Светог Духа са почетком у 19 часова, а наредних дана мајсторски курс за ученике одржаће др Владимир Марковић, ред. проф. на смјеру Виолина, уз клавирску сарадњу мр Јулијане Шуловић, ред. проф.
Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву такође је представљена у получасовној емисији на Радију Котор, током које су представљени студијски програми и дјелатност професора и студената.